Haber

“Erbakan partinin güvenini gasp etti, Saadet Partisi sahiplendi”

Fatih Erbakan’ın bir gün önce aksini beyan ettikten sonra Cumhur İttifakı’na katılması siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden oldu. Karar yazarı Yıldıray Oğur, Refah Partisi’nde ideoloji aramanın fazla iyimserlik olacağını belirterek, “Fatih Erbakan’da böyle bir ideolojik liderliğe liderlik edecek ne oluşum ne de motivasyon var” dedi. o yazdı. YRP’nin bir soyad partisi olduğuna değinen Oğur, Fatih Erbakan’ın kısa yaşam öyküsünün soyadından ibaret olduğunu yazdı.

Yıldıray Oğur, Fatih Erbakan’ın babasının soyadının yanı sıra parti mal varlığını da emanet ettiğini ancak daha sonra genel merkez binası üzerinde hak iddia ettiğini belirterek, Erbakan’ın AK Parti hükümetine verdiği desteğin dava süreciyle eş zamanlı ilerlediğini kaydetti. Oğur, “O ‘vaka’ hangisiydi?” başlıklı yazısında Refah Partisi genel merkezinde devam eden miras davasını şöyle anlattı:

“Bu, bilenlerin, Saadet Partisi’lilerin bildiği ve yüreklerini bastırarak sustuğu bir sorundur.

Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladığı Balgat’ta yine Refah Partisi’nin genel merkezi, dört yıl öncesine kadar Saadet Partisi’nin genel merkeziydi.

Daha önce Fazilet Partisi’nin, ondan önce de Refah Partisi’nin karargahıydı.

Peki bu iki partinin kapatılmasına rağmen bu genel merkez binası nasıl oldu da Milli Görüş hareketinin elinde kaldı?

Devlet neden almadı?

Çünkü Milli Görüş hareketi 50 yıllık tecrübeli bir harekettir ve 1983 yılında kurulan Refah Partisi hareketin üçüncü partisidir. MSP ve MNP daha önce kapatılmıştı.

Bu nedenle hareket, devlete karşı bir önlem olarak parti üzerinde varlık tutmadı.

1984 yılında Balgat’taki parti genel merkezini ETAŞ Emlak AŞ adlı bir şirket satın aldı.

Şirketin eşit oranda beş kurucu ortağı partinin mutemetleriydi.

Refah Partisi bu şirketin kiracısı gibi görünüyordu. Aslında kimse kimseye kira ödemiyordu.

Muhasebe yoluyla giriş çıkışlar yapılarak kira sorunu çözüldü.

Şirketin Refah Partisi genel merkezi ve parti araçlarının sahibi dışında herhangi bir ticari faaliyeti bulunmamaktadır.

Böylelikle 1998 yılında Refah Partisi kapatıldıktan sonra genel merkez binası Fazilet Partisi’nin genel merkezi olabilmiş ve Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra yine Saadet Partisi genel merkezi ile aynı şirketten kiralanmıştır. 2001 yılında

2002 yılında ETAŞ Emlak A.Ş. yeniden dağıtıldı.

Örneğin Milli Görüş hareketinin ticari şirketlerinin kayyumu, Erbakan’ın kasiyeri olarak bilinen Ankara’nın Beşir Darçın en büyük hissedarı oldu ama şirketin tek ticari faaliyeti yine genel müdürlük binasına sahip olmak ve kira almaktı.

Şirketin Erbakan soyadını taşıyan veya aile ile ilgili bir ortağı bulunmamaktadır.

Bu 2008 yılına kadar devam etti.

Erbakan, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından devletin talep ettiği 1 trilyonluk hazine yardımı ile ilgili olarak Mayıs 2008’de ‘kayıp trilyon’ olarak bilinen davada 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve bu ceza 11 aya indirildi. konut hapsi.

Bu cezadan bir hafta sonra, Erbakan’ın kızı Elif Erbakan ile evli olan Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, muhtemelen Erbakan ailesinin üzerine artan mali yük nedeniyle ETAŞ Emlak A.Ş.’ye ortak oldu. karar. 50 bin sermayeli şirketin, ortada Beşir Darçın olmak üzere beş ortağı bulunuyordu. Fatih Erbakan ve damat Altınöz ise 20’şer biner hisse ile en çok hisseye sahip ortaklar oldu.

Şirketin halen Saadet Partisi genel merkezi ve parti araçlarının sahibi dışında herhangi bir ticari faaliyeti bulunmamaktadır.

Fatih Erbakan da, Altınöz de Saadet Partisi’nin yöneticileriydi. Ve bu emaneti taraf olarak üstlendiler.

Bu arada Fatih Erbakan siyasette varlığını göstermeye başladı.

Artık birebir ittifak yaptıkları Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında röportajlar vermiş ve sert açıklamalarda bulunmuştu.

Necmettin Erbakan 2011 yılında vefat etti. Kısa süre sonra Erbakan ailesi miras davası açtı.

Erbakan’ın büyük kızı Zeynep Erbakan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede diğer kardeşlerini kaçakçılık yapmakla suçladı. Mutemet Beşir Darçın ve diğerleri, kayyumlarla yönetilen diğer şirketlerde hak iddia etti.

Abbate gömlekleri üreten Öztay Dokuma, Milda Kağıt ve Konya Un, bu tartışmalı malların ortasında, 1999 yılında Kanlıca’da satın alınan yalıyı aldı.

Zeynep Erbakan, bu şirketlerin aslında babasına bağlı olduğunu iddia ederek mirastan pay istedi.

Soruşturmada söz veren Fatih Erbakan, “Babamın mal varlığı üçüncü şahıslara emanet edilmedi. Tüm mal varlığı kendi adına kayıtlı ve mirasçılarına intikal ediyor. Konya Un A.Ş.’de yüzde 5 hisseye sahibim. 3-4 yıldır bu şirkete ortak oldum, kendi birikimimle ortak oldum’ dedi.

Elif Erbakan Altınöz ise, “Babam hiçbir eşyasını emanet ve emanet olarak başkalarına bırakmadı. Şikayet dilekçesinde yazan Milda Kağıt, Konya Un ve Öztay Tekstil şirketleri babama ait değil. Bizim bu şirketlerde herhangi bir hakkımız yok. Benim bu şirketlerde herhangi bir hissem yok” dedi.

Soruşturmada Saadet Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, “Bu şirketlerin ortakları, partimizin faaliyetleri sırasında ihtiyaç duyulduğunda maddi yardımda bulunan kişilerdir. Zeynep Erbakan bu konuyu sürekli partiye yardım ettikleri için yanlış değerlendirmiş ve şirketlerin mallarının babasına ait olduğu kanaatine varmıştır.

Kardeşlerin arasında çıkan kavga gazetelere yansıdı.

Ancak bu mahkeme düzeyinde ve tartışmalar sırasında dahi partinin Balgat’taki genel merkezinin sahibi ETAŞ A.Ş. Kimsenin ona karşı bir iddiası yoktu.

2014 yılında Fatih Erbakan, Saadet Partisi’nin genel başkan adayı oldu ve Mustafa Kamalak’a yenildi.

Bundan sonra Fatih Erbakan ile Saadet Partisi’nin bağları bozulmaya başladı.

Erbakan Vakfı’nı kardeşi Elif Erbakan ile birlikte kurdu ve vakıf bir vakıftan çok bir parti teşkilatı olarak her il ve ilçede örgütlenmeye başladı.

Saadet Partisi 2017 referandumunda hayır derken vakıf adına televizyona çıkan Fatih Erbakan, başkanlık sisteminin de faydalı yönleri olduğunu söyledi.

Saadet Partisi’nin iktidara karşı muhalefetle birlikte hareket etmesi sonrası Fatih Erbakan yürek burkan bir adım attı.

Halen ETAŞ A.Ş.’nin ana ortağıydı.

Saadet Partisi genel merkezinin sahibi olan ve parti tarafından kayyum olarak ortak yapılan ETAŞ A.Ş.’nin itirazlarına rağmen ana ortakları Fatih Erbakan ve Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz oldu. Obur üç ortak, onları yıllarca Saadet Partisi’ne kiraladı. Ödemediğini iddia ederek icra takibine girdi.

Aslında ödenmeyen kira olmadığını herkes biliyordu. Parti, muhasebe kayıtlarına göre binanın sahibi olduğu anlaşılan sembolik şirkete kira ödüyordu. 1984’ten beri herkesin bildiği ve inanca dayalı bir sistemdi.

Ancak ilişkiler bozulunca kayyum şirket ortaklığı bir koza dönüştü.

Fatih Erbakan, yıllardır kiraların ödenmediğini öne sürerek partiden kiraları faiziyle birlikte istedi.

Bunun üzerine Saadet Partisi, binanın Saadet Partisi’ne ait olduğunu ve ETAŞ A.Ş.’ye ait olduğunu söyledi. ve ortakları kayyum konumunda olup, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tapu iptal ve tescil davası açılmıştır.

Mahkeme, partiyi haklı bularak binanın tapu kaydına Saadet Partisi Genel Merkezi lehine ihtiyati tedbir kararı verdi.

Ortada, Erbakan ve Altınöz, ortak oldukları şirkette kayyum sıfatıyla haklarını kullanarak, parti genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun makam aracı, ilgili diğer araçlarının tapu kayıtlarına ve banka hesaplarına haciz işlemi başlattı. yine genel merkez.

Bunun üzerine Saadet Partisi, Erbakan ve Altınöz’ün talep ettiği kira ve faizi ödeyerek hacizi kaldırdı.
Ancak Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz burada durmadı.

Tekrar mahkemeye başvurdular.

Saadet Partisi bu ortamda bir adım daha atarak 2018 yılında Millet İttifakı’na ortak oldu.

Davaya bakan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile damadı Mehmet Altınöz’ün taleplerini haklı görerek Saadet Partisi’nin Balgat’taki genel merkezinin boşaltılmasına karar verdi. Ankara.

Saadet Partisi, karara Yargıtay’da itiraz etmiş ancak Yargıtay, Kasım 2018’de tahliye kararını onamıştı.

Saadet Partisi’nin ek süre talepleri reddedildi. Parti, geçici bir tahliye emri uygulamadı.

Ta ki 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar…

Yerel seçimlerde yine Millet İttifakı ile hareket eden Saadet, İstanbul seçimlerinde adayı oldu.

Devlet ve hukuk Fatih Erbakan’ın yanındaydı.

Fatih Erbakan’ın 11 Nisan 2019’da açtığı haciz davası kapsamında Saadet Partisi genel merkezine gelen icra ekipleri, polis gözetiminde binayı tahliye etti.

Saadet Partisi yaşananlara birkaç zayıf açıklamayla tepki gösterdi.

Zor durumdaydılar. 50 yıldır içinde bulundukları Milli Görüş hareketinin liderinin oğlu, kendisine emanet edilen şirkette sahiplik iddiasında bulundu.

Saadet Partisi’nin genel merkezinde uzun süre arama yapılırken, yapılan yardım kampanyasıyla Kılıçdaroğlu’nun geçen ay adaylığının açıklandığı bina tutulmuştu.

Peki Balgat’taki karargaha kim taşındı?

Yeniden Refah Partisi tabii ki.

Fatih Erbakan’ın geçtiğimiz haftalarda kendisini coşkuyla alkışlayan taraftarları huzurunda Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı genel merkez.

Hikâyenin sonunda Refah, ‘ateistlerin ve komünistlerin Millet İttifakı’nda CHP’yi iktidara getirmemek için’ klişe sağcı söylemlerle yine Cumhur İttifakı’na katıldı.

Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP, BBP, HÜDA-PAR, Yeniden Servet ile yerli ve milli voltranını oluşturdu.

Muhtemelen seçim kampanyası İslam dini, bayrak ve ezan bu tarafta olduğu için gidecek ve muhalefet tekfirin sonu etrafında dolaşacak.

Ama LGBT’ye karşı yükselen İslami hassasiyetler, İstanbul Sözleşmesi, 6284, Fullbright, Erasmus; İslam’ın emanete ilişkin açık emir ve yasaklarının bu kadar açık bir şekilde çiğnenmesine karşı ise işlemez.

1984 yılında davanın parasıyla o bina alındığında, davacının 5 yaşındaki oğlunun bir gün insanlara duyulan güvene dayalı sistemi bozacağı kimsenin aklına gelmemişti herhalde. .

Saadet Partilileri bu hayal kırıklığıyla muhtemelen bu duruma seslerini çıkarmadılar.

Hala yapmıyorlar.

Böyle büyük hayal kırıklıkları, genellikle kutsal imtihanlarla gidilen yolların sonudur.

Balgat’ta Refah Partisi’nin yanındaki camide cuma namazına lüks otomobilleriyle gelen ve Kanlıca’da bir konakta oturan Fatih Erbakan’ın halk adamı olmadığı çok açık.” (HABER MERKEZİ)

mendereshaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort